UKTV HQ, LONDON

­

UKTV, whose mantra is to ‘Imagine more’, has opened the doors to its inspirational and distinctive new 32,500 sq. ft. facility at the brand new West London development, 10 Hammersmith Grove.

PENSON, one of Europe’s leading and most-recognised interior design and architecture studios, who previously created award-winning spaces for Google and Jay-z’s ROCNation developed the architectural design while Parmarbrook worked closely with designers Aldworth James & Bond to create the office’s visual centre piece: a custom, ergonomic staircase connecting the previously separate levels of the space.

The grand staircase, which is asymmetric both in plan and elevation, is an organic shape that gives the impression it has been poured into the building. The quirky design added complexity to our structural analysis by introducing torsional and vibration considerations which we explored using sophisticated finite element analysis software.

Parmarbrook has enjoyed being part of the creative design team that has helped deliver a headquarters that is sophisticated, stimulating, and “built for innovation”.

Client: UKTV
Architect: Penson
Designers: Aldworth James & Bond
Location: Hammersmith, London